Napfogyatkozás: Rád hogyan hat?

Napfogyatkozás: Rád hogyan hat?

Az egyik leglátványosabb és legérdekesebb égi jelenségnek, napfogyatkozásnak, lehetünk a szemtanúi október 25-én. Napfogyatkozás mindig Újholdkor alakul ki, amikor a Hold éppen a Föld és a Nap közé kerül, árnyékot vetve a Földre. 

11:18-kor kezdődik, 12:25-kor éri el maximumát, 13:33-kor van vége.

A szakemberek azt tanácsolják, hogy, aki követni szeretné, az égi jelenséget mindenképpen szerezzen be erre alkalmas napnéző szűrőt. Csak szaküzletben kapható, napmegfigyelésre alkalmazható, bevizsgált eszközzel javasolják a jelenség megtekintését. A házi megoldások látáskárosulást okozhatnak, esetlegesen a 13-as vagy annál nagyobb számú hegesztőpajzs-üveg használható a napfogyatkozás megfigyelésére. 

Népi megfigyelések, feljegyzések és hiedelmek alapján a napfogyatkozás hatásai igen veszélyesek is lehetnek. Napfogyatkozáskor a levegő akár 5-10 fokot is csökkenhet, változhat a légnyomás, szél kerekedhet. Különösen érintettek a frontra érzékenyek, a szív és érrendszeri betegségben szenvedők, illetve a szülés előtt járó kismamák. Napfogyatkozáskor, csakúgy, mint teliholdkor nő a balesetek, koraszülések száma. A kismamáknak tanácsos a kórház közelében tartózkodni.

<

Azok, akik a telihold hatásaira is sokkal érzékenyebbek, mint az átlag, legyenek körültekintőek, tudatosabban tervezzék meg a napi teendőket. Lehetőleg a napfogyatkozás előtti és utáni éjszaka fogyasszanak nyugtató hatású teát, fontos tárgyalásokat, megbeszéléseket, adás-vételi és egyéb szerződéskötéseket halasszanak másik napra. Különösen legyünk óvatosak a közlekedésben, vigyázzunk magunkra, és másokra! Partnerünkkel, gyermekeinkkel vagy a család bármely tagjával igyekezzünk kerülni a komoly beszélgetéseket, eldöntendő kérdések kitárgyalását, megvitatását ezen a napon! Nagyon könnyen feszültség, vita, egyet nem értés alakulhat ki, hiszen mindenki feszültebb, agresszívebb a napfogyatkozás és az ezt megelőző, követő napon.

És most következzen egy kis mágia! Úgy tartják, hogy ahány percig tart a napfogyatkozás, annyi évig van hatással arra a területre, ahol látható. Az idei napfogyatkozással kapcsolatban az első teendőnk egy védelmi kör felállítása, a veszélyek elkerülésének érdekében, illetve a negatív hatások kivédésének érdekében. Második, fontosabb teendőnk maga a napfogyatkozás mágiája, amit egybe kötünk az Skorpió Újhold rituáléjával. A szavak mágiáját fogjuk alkalmazni, megújító mantrával.

Részleteket, és beavatást kollégáinktól kérhetsz a nap 24 órájában. 

Close Menu
×
×

Cart