You are currently viewing Ma is működő szilveszteri és újévi babonák!

Ma is működő szilveszteri és újévi babonák!

Néhány szilveszteri és újévi babona több száz éves múltra tekint vissza. Ma már inkább újévi fogadalmakat teszünk vagy célokat tűzünk ki az újévre Szilveszter napján, de nem szabad elfeledkeznünk a hagyományokról sem. Vannak úgynevezett szilveszteri aranyszabályok, mit szabad tenni és mit nem szabad tenni újév napján. Fontos, hogy fordítsunk figyelmet a szokásokra, mert nem véletlenül vannak ezek a tradíciók.

Fogadjuk meg az újévi jó tanácsokat és hatalmas lendülettel ugorjunk neki az újévnek!

  • Házimunkához kapcsolódó újévi és szilveszteri jó tanácsok:

Újév napján tilos a szemetet kivinni a házból, mert ezzel a szerencsénket is kidobjuk. Tilos mosni, teregetni! Akármennyi mosnivaló is jött össze, ne újév napján lássunk neki! A száradó ruhát pedig KÖTELEZŐ összeszedni!

  • Az étkezés nagyon fontos Szilveszter és Újév napján! Szinte ehhez fűződik a legtöbb babona:

Tilos baromfit enni, mert „kikaparja” a házból a szerencsét! Halat sem szabad enni, mert „elúszik” a jó szerencsénk. Az újévi malac viszont nagy szerencsét, és sok pénzt hozhat, mert „betúrja” a házba a szerencsét. Fontos még a lencse, bab, borsó, úgy tartják egészséget, gazdagságot hoz a családnak.

Figyeljünk oda, hogy szilveszter és újév napján ne legyen üres a hűtő. Legyen benne bőven étel, hogy az újévben ne szűkölködjünk! Fontos még a gyümölcs, kevesen tudják, de a babona szerint, pénz hozhat a házhoz, ha gyümölcsöt eszünk Szilveszterkor.

  • A szerelem bevonzás se maradjon el!

Ne csak a pénzre, szerencsére koncentráljunk, szerelemre is szükségünk lesz az újévben! Ezért elő a piros bugyit, gatyát! Úgy tartják Szilveszter éjszakáján tilos a szex, és nem szerencsés, ezt se feledjük! Szintén szerelmeseknek ajánljuk figyelmébe, hogy a veszekedések elkerülése érdekében, úgy tartják, hogy a párok mézzel bekent szájjal puszilják meg egymást Szilveszter éjjelén. A szingli csajok és pasik tükröt és fésűt is tegyenek a párnájuk alá, mert akkor álmukban meglátják, ki lesz az igaz szerelmük!

Nagyon figyeljünk oda a kevésbé ismert szokásokra is!

  • Szigorúan tilos pénz, illetve bármit is kölcsön adni Szilveszter és Újév napján!

Nagyon fontos, hogy Szilveszter napján, Újév reggelén csapjunk nagy zajt, ezzel távol tartjuk a balszerencsét, ártó szellemeket! Természetesen nem feltétlenül a petárdázás erre a megoldás, a kutyusok, cicusok védelmében. Opció lehet egy nevetéstől hangos szilveszteri buli a barátainkkal, és egy felemelő zenehallgatás is.

Éjfélkor nyissuk ki az ablakot vagy az ajtót, hogy az óév és vele együtt minden rossz távozzon, az újév és vele együtt minden jó, pedig beköltözzön! És semmiképp se felejtsünk el újévi mágiát kérni, pénzre, szerelemre, egészégre! Újév környékén bármikor. Ehhez egy pénzérmére lesz szükség. Egyszer egy évben, különösen újévkor mindenkinek érdemes jóslást, mágiát kérni. Szánj erre időt, és fordulj bátran a tanácsadóinkhoz!

Köszönjük, hogy idén is velünk voltatok! Mindenkinek békés, boldog újesztendőt kívánunk!