Mi a tízmilliószoros nap és mit kell tudni róla?

Mi a tízmilliószoros nap és mit kell tudni róla?

A tibeti tízmilliószoros napokon, a Buddha tanítását követők úgy tartják, hogy minden cselekedet és gondolat tízmilliószoros erővel hat, legyen az jó és rossz egyaránt. Ezeken a napokon a pozitív cselekedetekre, a segítségnyújtásra, az együttérzésre, a könyörületre, a pozitív gondolkodás fontosságára helyezik a hangsúlyt, és ezt hirdetik mindenki számára.

 

  1. Az év első tízmilliószoros napja 2020. március 9. – hétfő

Chötrül Dühen a vajmécsesek ünnepe, azaz a csodák ünnepe: a tibetiek jakvajból készített mécseseket készítenek és Buddha csodás tetteire emlékeznek. Ilyenkor 15 olyan napot elevenítek fel, amelyeken Buddha csodákat tett azért, hogy követőiben megerősítse a hitet.

 

  1. Az év második tízmilliószoros napja 2020. június 5. – péntek

Saga Dawa Düchen a születés, a megvilágosodás és a halál ünnepnapja. Ez a tibetiek legszentebb ünnepe, Buddha születésnapjának, megvilágosodásának és eltávozásának napja is.

  1. Az év harmadik tízmilliószoros napja 2020. július 24. – péntek

Chökhor Düchen az imakerék ünnepe. A hívek felelevenítik azt a fontos eseményt, amikor Buddha 7 héttel a megvilágosodását követően visszatért a tanítványokhoz, beavatta őket a Négy Nemes Igazság tanába.

  1. A negyedik tízmilliószoros nap 2020. november 7. – szombat

Lha Bab Düchen avagy Buddha Alászállása a Mennyből. A legenda szerint Buddha az Istenek birodalmába látogatott, édesanyjával is itt találkozott, és akinek köszönetet mondott, mert hozzásegítette őt az élet örök körforgásából való kiszabadulásában.

Mit szabad és mit nem a tízmilliószoros napokon?

– gondolkodj pozitívan

– segíts önzetlenül másokon, és ne várj érte viszonzást

– imádkozz, meditálj

– mosolyogj minden ok nélkül

– szeretetet sugározz önmagad és mindenki más felé

– tegyél jó dolgokat

– védd a környezetet

– lehetőleg vegetáriánus ételeket fogyassz

– bocsáss meg magadnak és másoknak

Kövesd a fent leírtakat és bármit bevonzhatsz életedbe a tízmilliószoros napok egyikén! Fogalmazd meg, mire vágysz! Szerelmet teremthetsz, gazdagságot, szerencsét, bőséget, vagy akár munkát, barátot, harmóniát, boldogságot! Megéri, nem igaz? Keresd fel Lilit vagy Violát a 0690603831-es telefonszámon (508Ft/p), és elmondják, hogyan csináld!

Close Menu