You are currently viewing Mi a tízmilliószoros nap és mit kell tudni róla?

Mi a tízmilliószoros nap és mit kell tudni róla?

A tibeti tízmilliószoros napokon, a Buddha tanítását követők úgy tartják, hogy minden cselekedet és gondolat tízmilliószoros erővel hat, legyen az jó és rossz egyaránt. Ezeken a napokon a pozitív cselekedetekre, a segítségnyújtásra, az együttérzésre, a könyörületre, a pozitív gondolkodás fontosságára helyezik a hangsúlyt, és ezt hirdetik mindenki számára.

  1. Az év első tízmilliószoros napja 2024. február 24. 

Chötrül Dühen a vajmécsesek ünnepe, azaz a csodák ünnepe: a tibetiek jakvajból készített mécseseket készítenek és Buddha csodás tetteire emlékeznek. Ilyenkor 15 olyan napot elevenítek fel, amelyeken Buddha csodákat tett azért, hogy követőiben megerősítse a hitet.

  1. Az év második tízmilliószoros napja 2024. május 23.

Saga Dawa Düchen a születés, a megvilágosodás és a halál ünnepnapja. Ez a tibetiek legszentebb ünnepe, Buddha születésnapjának, megvilágosodásának és eltávozásának napja is.

JÓSAINKAT MÁR ALAPDÍJAS VONALON IS HÍVHATOD!  AJÁNLATUNKAT ITT TALÁLOD!

  1. Az év harmadik tízmilliószoros napja 2024.  július 9.

Chökhor Düchen az imakerék ünnepe. A hívek felelevenítik azt a fontos eseményt, amikor Buddha 7 héttel a megvilágosodását követően visszatért a tanítványokhoz, beavatta őket a Négy Nemes Igazság tanába.

  1. A negyedik tízmilliószoros nap 2024. október 23.

Lha Bab Düchen avagy Buddha Alászállása a Mennyből. A legenda szerint Buddha az Istenek birodalmába látogatott, édesanyjával is itt találkozott, és akinek köszönetet mondott, mert hozzásegítette őt az élet örök körforgásából való kiszabadulásában.

Mit szabad és mit nem a tízmilliószoros napokon?

– gondolkodj pozitívan

– segíts önzetlenül másokon, és ne várj érte viszonzást

– imádkozz, meditálj

– mosolyogj minden ok nélkül

– szeretetet sugározz önmagad és mindenki más felé

– tegyél jó dolgokat

– védd a környezetet

– lehetőleg vegetáriánus ételeket fogyassz

– bocsáss meg magadnak és másoknak

Kövesd a fent leírtakat és bármit bevonzhatsz életedbe a tízmilliószoros napok egyikén! Fogalmazd meg, mire vágysz! Szerelmet teremthetsz, gazdagságot, szerencsét, bőséget, vagy akár munkát, barátot, harmóniát, boldogságot! Megéri, nem igaz? Keresd fel Aurethielt vagy Violát a 0690603831-es telefonszámon (508Ft/p), és elmondják, hogyan csináld!

JÓSAINKAT MÁR ALAPDÍJAS VONALON IS HÍVHATOD!  AJÁNLATUNKAT ITT TALÁLOD!

Iratkozz fel a hírlevelünkre! 

Ingyenes heti horoszkóp, alkalmanként ingyen jóslás és ajándék vár!