You are currently viewing A nyári Napforduló Neked is elhozhatja a változást!

A nyári Napforduló Neked is elhozhatja a változást!

A nyári Napfordulót szinte a világ minden táján, minden kultúrában ünnepelik, mint a fény és a Nap diadalát. A nyár első napjára, június 20-ra, esetenként 21-re vagy 22-re esik. Tudni kell, hogy az év leghosszabb nappaláról van szó, innentől kezdve a téli napfordulóig fokozatosan rövidülnek a nappalok. 

A téli napfordulóval ellentétben, ilyenkor a hosszantartó világosság, sokkal jobban támogatja a fehér, tiszta energiákkal dolgozó, jó szándékért küzdő mágusokat, személyeket. Úgy is mondhatnánk, hogy a rövid éjszaka, amit a Napforduló ad nekünk az előnyünkre válik, és akadályok nélkül, sokkal könnyebben építkezhetünk. A nyári napforduló szimbóluma a nap, és a tűz, ezért őket használjuk eszközként is. A tűz az egyik legerősebb elem, a teremtést szimbolizálja. A szentséget, a tisztaságot, a világosságot hozza el a Napforduló a tűz által. Ősidők óta használják a tűz erejét, kimondottan a Napforduló napján is, gyógyításra, egészség megőrzésre, megújításra, és emellett házassággal, szerelemmel, termékenységgel kapcsolatos mágikus rituáléra. Világszerte alkalmazzák ezeket a rituálékat egészen Szent Iván varázslatos éjszakájáig.

Hagyományainkhoz híven Nero Domini Mester már a múlt héten meggyújtotta Mithrász tűzét, ami az idén legalább 7 napig ki sem alszik. A legnagyobb, több százezerszeres energiákat pedig a Napforduló napjától Szent Iván éjszakájáig fogjuk lehívni. Olyan személyek jelentkezését várjuk, akik gyarapító, teremtő energiákat szeretnének lehívni, és befogadni. Ebben az időszakban mindenképpen szükség van egy mécsesre vagy egy gyertyára, amit a tűz szimbólumaként mindenkinek kötelezően meg kell gyújtania. Ezzel üdvözölve a teremtő és megújító energiákat. A tűz távol tartja a rosszakarókat, és a tűz gyújtásával köszöntjük a nyarat, a Napfordulót, és fogadjuk a bőség gyarapító energiáit.

Felváltva történik Mithrász tüzének őrzése, folyamatos meditáció, és virrasztás mellett.

Bármikor a nap 24 órájában csatlakozhatsz, születési dátumod mellett azt a területet kell megjelölnöd, ahová az energiákat szeretnéd kérni. Várunk szeretettel!